Bezienswaardigheden

op de Azoren

Bezienswaardigheden

Frankfurt is een zeer indrukwekkende stad gelegen in het westen van Duitsland. Frankfurt staat vooral bekend om zijn financiële district, prachtige ligging aan rivier de Main en de bruisende winkelstraten. Frankfurt wordt, vanwege de imposante skyline vol wolkenkrabbers, ook wel ”Mainhattan” genoemd. Met bijna 750.000 inwoners is Frankfurt één van de grootste Duitse steden.

Frankfurt kent een aantal wijken, die zeker het bezoeken waard zijn! Zo is er natuurlijk de binnenstad van Frankfurt, ook wel de Innenstadt genoemd. Hier vind je de meeste bezienswaardigheden, als de Main Tower, Börse Frankfurt en de Hauptwache. Middenin de binnenstad bevindt zich de Altstadt. Dit is het historische gedeelte van Frankfurt. Hier kun  je het prachtige historische stadsplein, de Römerberg, bezichtigen. Aan dit plein grenzen verschillende trekpleisters, als de Nikolaikirche.
Haar internationale status heeft Frankfurt niet alleen aan het internationale vliegveld te danken. Zo vind je in deze stad de meeste internationale eettentjes in Duitsland. Van een échte Duitse Schnitzel tot een heerlijke Thaise curry, er is voor ieder wat wils! De meeste eettentjes kom je tegen in het Bahnhofviertel, ook wel de stationswijk genoemd. Hier bevinden zich ook het centraal station van Frankfurt en de rosse buurt van de stad.

Een aspect dat je zeker zal opvallen aan Frankfurt is de samenhang van moderne én historische gebouwen. Een mooi voorbeeld hiervan is het oude operagebouw, de Alte Oper, genaamd. Dit prachtige historische gebouw ligt middenin een wijk gevuld met wolkenkrabbers. Door dit contrast vallen de talloze kunstwerken op en rondom dit gebouw wél extra op!

Frankfurt staat vooral bekend om haar financiële district, prachtige ligging aan rivier de Main en de bruisende winkelstraten.

Bezienswaardigheden in de wijken van Frankfurt

Of je nu op pad gaat voor een dagje shoppen of voor een historische wandeling, Frankfurt biedt, met haar unieke stadscultuur, het beste van twee werelden. Zo loop je binnen 10 minuutjes van de historische Altstadt naar de bruisende winkelstraat Zeil. Omdat het bezichtigen van alle talloze bezienswaardigheden in Frankfurt waarschijnlijk niet zal lukken, hebben we de meest populaire bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet!

Bezienswaardigheden per wijk

Innenstadt
  • Main Tower: dit is de op één na hoogste wolkenkrabber van Frankfurt. Tegen betaling kan je van een prachtig uitzicht over de stad genieten. Bij helder weer kan je zelfs buiten de stadsgrenzen van Frankfurt kijken!
  • Hauptwache: dit indrukwekkende gebouw stamt uit 1730 en is gebouwd in de barokke stijl. De Hauptwache is gelegen aan een van de drukste Frankfurtse winkelstraten, Zeil. Vandaag de dag zit er een horecagelegenheid in dit historische gebouw. Hier kan je dus heerlijk bijkomen van een druk shopdagje!
  • Börse Frankfurt:  dit is het hart van het Frankfurtse financiële district. Voor het beursgebouw staan twee enorme kunstwerken. Dit zijn een stier en een beer. Het kunstwerk wordt ”The bull and bear” genoemd.
  • Eschenheimer Turm:  deze veertiende eeuwse toren maakte ooit deel uit van een groot middeleeuws bouwwerk. Het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen in deze imposante toren. Ook leuk om te weten: elke vrijdag is er een markt op het plein waar de toren aan grenst!
Altstadt
  • Römerberg:  dit prachtige oude plein ligt in de historische binnenstad van Frankfurt. Aan het plein zijn onder andere een aantal oude pakhuizen en het stadhuis ”Römer” gelegen. Daarnaast grenst ook de Alte Nikolaikirche aan dit middeleeuwse plein.
  • Archeologische tuin:  in 1953 zijn er, in de buurt van de Römerberg, oude Romeinse overblijfselen gevonden. Rondom deze vondsten is er een archeologische tuin opgericht. De archeologische tuin is gratis te bezichtigen!
Westend
  • Alte Oper: de Alte Oper is een van de weinige klassieke gebouwen in het moderne Frankfurt. Dit oude operagebouw is na de Tweede Wereldoorlog weer in zijn oude glorie hersteld. Vandaag de dag worden er vooral veel concerten gegeven en toneelstukken opgevoerd. Tip: ‘s nachts is het operagebouw prachtig verlicht, dus dit is het beste moment om een bezoekje te brengen!
  • Palmengarten:  de Palmengarten is gelegen in het noordelijke gedeelte van Westend. Met een oppvervlakte van bijna 30 hectare is deze botanische tuin de grootste van Duitsland!
Overig
  • Museumsurfer: aan de oever van de Main is een aantal musea gevestigd. Vandaar dat deze verzameling musea ook wel de museumsoever genoemd wordt. Tussen de in totaal 15 musea, bevindt zich een aantal zeer vooraanstaande musea, als het Städel museum.
  • Stationswijk:  in de stationswijk van Frankfurt bevinden zich het centrale station van Frankfurt en de bruisende omliggende straatjes. Deze wijk staat bekend om zijn vele eettentjes en cafeetjes.