Vakantie Frankfurt

Tijdens je vakantie in Frankfurt valt er van alles te beleven. Frankfurt is een bruisende stad met een zeer indrukwekkend historisch centrum. Frankfurt is dé perfecte stad voor mensen die zowel van moderne architectuur houden, als historische gebouwen. Jaarlijks worden er veel evenementen georganiseerd in Frankfurt. Een vakantie is dan ook erg veelzijdig, je kunt er winkelen, genieten van de volkscultuur, musea bezoeken en bovendien zéér goed culinair eten.
Cultuurvakantie

Naast een geweldig uitgaansleven in Frankfurt en bruisende winkelstraten kun je tijdens je vakantie terecht voor de meest interessante kunst en musea. Tijdens je vakantie is het écht een must om een museum te bezoeken. Onze tip: ga zeker een keer langs bij het Staedel Museum! In dit museum kun je onder andere genieten van prachtige veertiende eeuwse objecten.

Een andere aanrader is de Kleinmarkthalle. Hier kan je genieten van heerlijke Frankfurtse hapjes. Deze food hall is van 08:00 uur tot 18.00 uur geopend, dus je kan er de hele dag terecht!

De derde bezienswaardigheid, die je absoluut niet mag missen, is het English Theatre. Hier worden dagelijks toneelstukken opgevoerd, als Jekyll & Hyde.

Shopvakantie

De beste, grootste en meest populaire winkelstraat van Frankfurt is ”Zeil”. Deze winkelstraat is uitsluitend voor voetgangers, dus je kan er heerlijk ongestoord inkopen doen! Aan deze straat liggen veel winkels en grote warenhuizen, als Adidas, Hollister en Primark. Ook is er een enorm winkelcentrum, genaamd MyZeil. Een bijkomend voordeel is het feit dat er heel wat parkeergarages in de buurt zijn. Dus je hoeft nooit ver te lopen! Tip: de meeste winkels in Frankfurt zijn van 09:00 uur tot 19:00 uur geopend!

Ook leuk om te weten is dat er elke zaterdag wordt, aan de oever van de Main, een rommelmarkt wordt georganiseerd. Hier kan je terecht voor een breed assortiment aan leuke, goedkope spullen!