Praktische Informatie

Taal

In Frankfurt wordt overal Duits gesproken. Engels is een taal die ook in dit deel van Duitsland steeds verder raakt ingeburgerd. Op veel plekken kom je er mee uit de voeten. Maar met een woordje Duits kom je snel een stuk verder dan met vloeiend Engels.

Geld

Zoals in de rest van Duitsland wordt er in Frankfurt betaald met de Euro. Pinpassen en creditcards worden op alle grotere locaties geaccepteerd en wanneer die mogelijkheid er niet is, vind je in de buurt snel een geldautomaat. Frankfurt kent genoeg banken, die elk op veel plekken in de stad geldautomaten hebben staan.

Financieel

Afdingen is in moderne westerse gebieden natuurlijk niet de gewoonte. Ook in Frankfurt valt er hooguit op kleine marktjes wat van de prijs te troggelen. Fooien worden altijd zeer gewaardeerd maar zijn, vooral in de grotere, restaurants vaak al bij de rekening opgeteld.




Gezondheid

De gezondheidszorg in Frankfurt is goed geregeld. Een klein tiental ziekenhuizen, verspreid over de stad, handelen naar een prima standaard. Ook apotheken kom je voldoende tegen. Bedenk wel dat medicijnen die in Nederland vrij verkrijgbaar zijn, in Duitsland en zo ook Frankfurt, wellicht alleen op recept zijn te krijgen. Neem daarom voldoende middelen mee als u niet langdurig zonder kunt.

Douane

In- en uitvoer reglementen zijn in het geval van reizen tussen Nederland en Frankfurt erg soepel. Tabak en alcohol mogen in ruime hoeveelheden worden vervoerd. Doordat Duitsland binnen de Europese Unie valt en meedoet aan verschillende vervoersverdragen is er geen extra toezicht vanuit de douane in Frankfurt. Specifieke tips voor op het vliegveld.

Overnachtingen

Wat overnachting betreft is er volop accommodatie in Frankfurt. De stad wemelt werkelijk van de hotels, hostels en bed & breakfast aanbieders. Reserveren is doorgaand vooral in de luxere hotels nodig. Maar let op! Rond de Oktoberfeesten is de situatie omgedraaid. Dan zijn het de kleine goedkopere hotels die als eerst vol zitten waardoor, bij een te laat boekmoment er alleen nog maar duurdere hotels beschikbaar zijn.

Agenda evenementen

Juni  / Rosen- und Lichterfest / De Palmentuin wordt versierd met duizenden lichtjes.
Juni / Opernplatzfest / In deze week wordt de opera gevierd.
Augustus / Weinmarkt / Wijnboeren uit Rheingauer laten hun wijnen proeven
Augustus / Museumsuferfest / Grootste festival van Frankfurt.
September / Automobil Ausstellung / Grootste autobeurs van Europa
September – oktober / Oktoberfeesten / Legendarisch bierfestijn.
December / Frankfurt Christmas Market / Traditionele kerstmarkt rond de Paulsplatz.