Natuur

Planten en dieren in Frankfurt? Je verwacht het niet direct wanneer je denkt aan de stedelijke omgeving van de stad. Toch biedt juist Frankfurt veel groenvoorzieningen, waaronder een aantal grote stadsparken en botanische tuinen. De grootste botanische tuin van Frankfurt is de Palmengarten. Deze tuin is gelegen in de wijk Westend. Met een oppervlakte van bijna 30 hectare is dit de grootste botanische tuin van Duitsland.
Flora & Fauna

De stadsparken die Frankfurt rijk is zijn voor het overgrote deel door mensen aangelegd in de loop der tijd. Omdat deze parken ook nu goed worden bijgehouden vind je hier naast de veelvoorkomende kastanjeboom, ook planten die oorspronkelijk niet uit de streek komen. Voor een meer authentieke beleving van de natuur rond Frankfurt, kan je het beste in de buurt van de oever van de Main blijven. Ben je meer op zoek naar exotische flora en fauna? Dan is de Palmengarten the place to be! Hier worden, in maar liefst 9 enorme kassen, exotische planten gekweekt. Andere plekken waar je heerlijk tot rust kan komen in Frankfurt zijn de universiteitstuin en het Grüneburgpark.

De dierenpopulatie in Frankfurt is vergelijkbaar met die van grote steden in Nederland. Ben je op zoek naar exemplaren die je normaal niet in de stad tegenkomt? Ga dan eens langs bij de Frankfurt Zoo!