Restaurants

Frankfurt kent restaurants in vele prijsklassen en met veel verschillende keukens. De keuze is enorm en de stad heeft dan ook een aantal van de meest prestigieuze restaurants van Duitsland. Frankfurt is een prachtige plek om te genieten van lekker eten. Hier vind je zowel lokale specialiteiten als internationale gerechten. De meest exclusieve restaurants liggen rond het centrum. Wanneer je in een chique restaurant wil gaan eten is het altijd handig om nette kleding mee te nemen. Veel restaurants stellen dit zeer op prijs. Door de internationale allure zijn de betere restaurants hier ook vaak het duurst. Toch vind je tussen deze luxueuze locaties ook goedkope alternatieven. In andere wijken vind je veel gelegenheden in gemiddelde en lagere prijsklassen.
Aanbevolen restaurants per wijk

Luxe restaurants
 • Restaurant Sevres: dit restaurant is gelegen in Grand Hotel Hessischer Hof. Restaurant Sevres heeft een Franks-Europese keuken. Het restaurant heeft haar naam te danken aan een geschenk dat zij in de tsarentijd hebben mogen ontvangen. Dit Sevres porselein wordt tentoongesteld in de historische kamer van het restaurant.
 • Restaurant Medici: dit restaurant is óók gelokaliseerd in de Frankfurtse binnenstad. Het restaurant heeft een modern-Europese keuken. Medici wordt gerund door de gebroeders Simiakos.
 • Kabuki Frankfurt: dit is een luxe Japans restaurant. Hier kan je genieten van Japanse vis, die vers aan tafel wordt bereid. Daarnaast serveren ze ook Wagyu beef. Dit is vlees van een Japans koeienras, dat dagelijks bier drinkt en gemasseerd wordt.
Lokale restaurants
 • Ebbelwoi Unser: dit typisch Duitse restaurant kookt volgens ”oma’s recept”. Gasten kunnen hier genieten van een heerlijke Schnitzel, aardappelsalade en bradwurst.
 • Zum Baeren: dit restaurant is in 1779 opgericht. Je kan hier zowel binnen eten, als buiten op het terras. Dit restaurant serveert haar gerechten met bollen aardappelpuree en een kommetje jus.\
 • Zum Lahmen Esel: dit restaurant heeft, naast de grappige naam, flink wat Frankfurtse specialiateiten op de kaart staan. Zo serveren ze onder andere heerlijke champignons in roomsaus.
Internationale restaurants
 • Thai & Turf – Steakhouse: dit steakhouse valt in de hogere prijsklasse. Dit komt vooral, omdat het restaurant gebruik maakt van zeer kwalitatief vlees en vis. Dit steakhouse in Frankfurt heeft een robuuste uitstraling, door het steigerhouten interieur.
 • Trattoria i Siciliani: deze typisch Italiaanse trattoria is ideaal voor mensen die van Italiaans eten houden. Naast pasta en pizza kan je hier ook terecht voor een heerlijk stukje vlees.
 • Namaste India: in dit restaurant kun je genieten van heerlijke traditionele gerechten uit India. Naast Indisch eten, hebben ze ook een aantal Indische bieren op de kaart staan.
Goedkope tips
 • AROMA: bij dit Libanese restaurant, kan je gemakkelijk een ”to go” maaltijd halen. Dit tentje is gelegen in Nordend West.
 • Toh-Thong Thai Cuisine: in dit gezellige Thaise restaurantje kan je lekker en goedkoop eten. Ze hebben een zeer uitgebreide kaart met onder andere curry’s en wokgerechten.
 • Best Worscht in Town: als je op zoek bent naar een lekker broodje worst in Frankfurt hoef je niet meer verder te zoeken! Bij dit kleine restaurantje kan je genieten van deze heerlijke Duitse specialiteit.