Inwoners

Frankfurt kent duidelijk twee gezichten: aan de ene kant is het een gezellige stad waar tradities worden bewaard, en anderzijds is de stad erg gemoderniseerd. Ook bij de inwoners van Frankfurt komt dit naar voren. Sommige (vaak oudere) mensen lopen nog altijd in traditionele kleding, terwijl de meeste jongeren de voorkeur geven aan de laatste kledingtrends. De stad is immers ook een studentenstad. Het komt erop neer dat oud en nieuw zichtbaar in de stad zijn verweven. Wat de bevolking dan ook bindt, is een brede interesse en vooral een voorliefde voor gezelligheid! De inwoners van Frankfurt vinden dat hun stad zich onderscheid van andere Duitse steden. Ze zijn dan ook zeer trots op hun unieke stad.

Demografie

Vóór 1800 was Frankfurt geen hele grote stad. Door het samenvoegen van een aantal steden, is Frankfurt in de negentiende eeuw flink gegroeid. Zo groeide het aantal inwoners van 35.000 naar 180.000. In 1930 telde Frankfurt zelfs al 550.000 inwoners. Vandaag de dag telt de stad bijna 750.000 inwoners. Dit maakt Frankfurt tot de op vier na grootste stad van Duitsland. Samen met een paar omliggende steden, als Mainz, Offenbach am Main en Wiesbaden heeft Frankfurt zelfs 5.5 miljoen inwoners.
Economie

Frankfurt is dé fianciële hoofdstad van Duitsland. De grondslag voor dit fianciële succes werd al gelegd aan het eind van de zestiende eeuw. Aan het eind van de zestiende eeuw werden er namelijk wisselkoersen opgericht voor de valuta van die tijd, zodat er een einde zou komen aan het geldbedrog dat de stad teisterde.

Naast de Altstadt is het financiële district van de stad erg belangrijk. Het financiële district van Frankfurt is de thuishaven van een groot aantal Duitse banken. Bovendien is zelfs de Europese Centrale Bank in Frankfurt gevestigd.  Door haar ideale ligging aan rivier de Main, de internationale luchthaven en de talloze toegangswegen tot de stad, is Frankfurt the place to be op economisch gebied.